Drinkwater en het effect van de Heawat

verontrustende resultaten in de luchtvaartindustrie

Uit onderzoek van de universiteit van New York naar de kwaliteit van drinkwater tijdens lijnvluchten [bron] blijkt dat 19 van de 23 onderzochte Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vervuild water aanbieden en gebruiken tijdens lijnvluchten. Enkele van deze maatschappijen vliegen ook op locaties in Nederland en België. Het is op dit moment onduidelijk hoeveel Europese luchtvaartmaatschappijen hun drinkwaterhygiëne niet op orde hebben.

Voor het onderzoek werden watermonsters verzameld tijdens lijnvluchten. Deze monsters werden getest op micro-organismen zoals E. coli en coliform bacteriën. Voor veel van de geteste luchtvaartmaatschappijen lopen de aantal positief geteste samples in de honderden.

HEAWAT

Heawat

Een van de belangrijke, in het onderzoek genoemde, verbeterpunten is het desinfecteren en spoelen van leidingen. Zowel de leidingen in het vliegtuig als de gereedschappen die gebruikt worden om water naar de vliegtuigen te pompen zijn veelvuldig vervuild met onder andere biofilm. Biofilm is een broedplaats voor schadelijke bacteriën.

Vaak wordt veel chemie gebruikt voor het desinfecteren van dit soort watersystemen. Dit brengt onnodige complicaties en onzekerheden met zich mee. Dit is waar de Heawat zijn waarde bewijst. De Heawat is namelijk een chemieloos systeem. De leidingen worden gereinigd door afwisselende krachtige water- en luchtstoten. In de praktijk is gebleken dat dit betere resultaten kan opleveren dan reinigen met chemie. De kracht van de pulsen kan de aangekoekte biofilm volledig verwijderen, terwijl chemie slechts de buitenste laag van de biofilm aan kan passen. De broedplaatsen van bacteriën blijven dan intact, en het probleem steekt al snel weer de kop op.

Daarnaast kunt u sneller schakelen omdat overgebleven chemie niet uit de leidingen gespoeld hoeft te worden. Zo heeft u sneller en gemakkelijker een betere kwaliteit drinkwater.

De Heawat kan zowel ingezet worden voor periodieke reiniging als voor het oplossen van dringende hygiëneproblemen.

Benieuwd naar de manieren waarop de Heawat kan helpen bij uw hygiëne-uitdagingen? Neem contact met ons op voor gratis advies.

De voordelen

  • Zonder chemie beter spoelen
  • Sneller drinkbaar water
  • Gemakkelijk te vervoeren

Meer informatie?

Rob Veugen

Algemeen Directeur
+31 495 460 188
Stuur Rob een e-mail

Heawat

Met de Heawat bieden we extra service voor onze klanten. Het verwijdert de biofilm die er met andere methodes niet uitkomt. Het resultaat mag er wezen.

Rein Loedeman

Loedeman Ongediertebestrijding (NL)
Copyright Veugen Technology B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media