Halofogs in een rozenkwekerij

Casus

Een grote producent van rozen in Zuid-Holland zocht een systeem om zijn rozen eenvoudig vrij te houden van ziektes zoals meeldauw, en ongedierte zoals spint. Hij vroeg ons daarom om een systeem te bouwen dat in grote mate geautomatiseerd gewasbescherming uit kan voeren.

Als oplossing hebben we 7 Halofogs geïnstalleerd. Elke Halofog heeft een worplengte van 150 meter. Hiermee kan de volledige 10 hectare tuinbouwkas evenredig worden gefogd. De foggers staan in vaste opstelling, waarbij de ventilatoren bevestigd zijn aan de spanten van het dak. Onder elke ventilator staat een tankwagen die verbonden is met de ventilator, via een kabelboom. Om alle vernevelaars van kracht te voorzien is een nieuwe persluchtleiding aangelegd die aan het plafond is bevestigd.

De besturing van alle Halofogs wordt centraal geregeld via een pc. Hierin worden de programma’s ingesteld die daarna automatisch doorlopen worden. Zo wordt gewasbescherming op grote schaal en zonder manuren mogelijk. Bent u ook op zoek naar een oplossing op maat? Neem contact met ons op.

Deze rozenproducent heeft ook 2 Heawats in gebruik. Deze machine maakt waterleidingen schoon zonder chemie, op basis van perslucht en waterpulsen. Meer informatie over de Heawat vindt u hier.

Bedrijfsprofiel

Rozenkwekerij
Zuid-Holland
10 hectares glastuinbouw

Vernevelaars

7 Halofogs
2 Heawats

Meer informatie?

Ed Gerrits

Accountmanager
+31 653 371 207
Stuur Ed een e-mail

Halofog

We gebruiken de Halofog voor de gewasbescherming van komkommers. We hebben geen regulier draaischema maar gebruiken de machine wanneer dat nodig is. De vernevelmachine is gemakkelijk in te zetten en we zouden hem zeker aanraden aan andere telers. We zijn nog niet tegen problemen aangelopen. (vertaald) Na de aankoop van de Halofog in 2016 heeft Serres Toundra in 2020 uitgebreid met een tweede Halofog.

Eric Dube

Serres Toundra, St. Felicien, Canada (Glastuinbouw komkommers)
Copyright Veugen Technology B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media