Maandag 20 mei (Pinksteren) zijn wij GESLOTEN!

Transport

Wij zijn al jaren toonaangevend op het gebied van bedrijfshygiëne. Voor desinfectie beschikken we over een ruime ervaring in de agrarische sector, voedingsindustrie, gezondheidszorg maar ook in de transportsector. Voor het desinfecteren vrachtwagens hebben wij diverse opties. De situatie kan vanaf twee kanten bekeken worden. Wij bieden aan een kant oplossingen voor transporteurs die hun eigen transportmiddelen en vracht willen beschermen. Maar we bieden ook oplossingen voor producenten die verzekerd willen zijn van een veilige invoer.

Truck Desinfectie Unit – TDU

In de eerste categorie hebben we de Truck Desinfectie Unit (TDU). De TDU is een geïntegreerd vernevelsysteem voor het desinfecteren van trailers met het gemak van één druk op de knop. De nevelkop gebruikt de reeds aanwezige perslucht van de vrachtwagen om een erg fijne en droge nevel (dry mist) te injecteren in de trailer. Deze droge nevel zorgt ervoor, dat de oppervlaktes droog blijven en dat het desinfectiemiddel kan doordringen in alle hoeken en kieren. Niet alleen de trailer, maar ook alles binnenin de trailer, zoals wagens, kratten, dozen etc. worden gedesinfecteerd.

Truck Desinfectie Unit

Effect van mist op verse producten

Ontsmetting is niet het enige doeleinde van de Truck Desinfectie Unit. Het apparaat heeft nog een andere functie bij bijvoorbeeld het transport van groenten en fruit. Onderzoek wijst uit dat het vernevelen van water als droge mist een positief effect heeft op onder andere de houdbaarheid en het vitaminegehalte van groenten en fruit (bron). Door luchtbevochtiging kan tot wel 25% verspilling voorkomen worden en dat is goed voor zowel het milieu als de transporteur.

Wiel desinfectie unit – WDU

Een van de belangrijkste oorzaken van infecties bij agri-food transport is kruisbesmetting. Dit vindt niet alleen plaats via de vracht. De wielen zijn ook een verborgen bron van infecties. Als vervoerder zorgt u daarom voor een goede hygiëne van uw vrachtwagen. Maar het telkens desinfecteren van de banden en de vrachtruimte zorgt voor veel oponthoud. Met de Wiel Desinfectie Unit (WDU) heeft u hier geen omkijken meer naar. De WDU kan vanuit de cabine geactiveerd worden en ontsmet de banden tijdens het rijden. Deze unit wordt aangesloten op het al aanwezige perssysteem en kan gemakkelijk onder het chassis gemonteerd worden, in de meegeleverde bak.
Samen met de Truck Desinfectie Unit, die de vrachtruimte desinfecteert, heeft u een totale desinfectie van uw vrachtwagen binnen handbereik.

Truck desinfectie station – TDS

Voor producenten die alle invoer op hun bedrijf willen beschermen hebben we een andere oplossing. Niet elke vrachtwagen die op uw terrein komt is tenslotte uitgerust met de TDU en de WDU. Neem het heft in eigen hand nemen met de TDS.

Het Truck Desinfectie Station (TDS) is een automatisch desinfectiesysteem op basis van perslucht. Het Truck Desinfection Station functioneert als poortwachter en voorkomt de verspreiding van ziekten door elke vrachtwagen die het terrein oprijdt grondig te desinfecteren. Veel desinfectiesluizen behandelen enkel de zijkanten en het dak van de vrachtwagen. Maar het zijn juist de onderzijde en de wielen die het meest in contact komen met vervuilde oppervlakten. Het unieke aan ons Truck Desinfectie Station is dat ook deze onderdelen gedesinfecteerd worden. Dit is mogelijk doordat er extra spraykoppen zijn geplaatst in het platform aan de onderzijde. Zo bereikt u 360° desinfectie.

Copyright Veugen Technology B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media