Maandag 20 mei (Pinksteren) zijn wij GESLOTEN!

Kiemremming

Om aardappels langer te kunnen bewaren en kwaliteitsverlies te voorkomen is goede kiemremming of kiemrust nodig. Bij een goede behandeling met de beschikbare kiemremmingsmiddelen spelen veel factoren een rol. De inrichting van de bewaarloods, het ventilatie systeem, het ras, de conditie van de aardappels.

De kiemremmingsmiddelen hebben elk verschillende eigenschappen. Dit kan mede de keuze bepalen van welk vernevelsysteem het meest geschikt is voor uw situatie.
Cruciaal in de verdeling van de kiemremmers is ook de druppelgrootte van de nevel. Een kleinere druppel is een lichtere druppel en kan dus gemakkelijker met een luchtstroom verdeeld worden. Tevens dringt een kleinere druppel gemakkelijker door in de aardappelhoop in de opslag. Bij een te trage luchtsnelheid kan er ook een ophoping van nevel komen welke de aardappelen uiteindelijk kan beschadigen. Daarom is het belangrijk om de nevel evenredig te verdelen met behulp van de krachtige ventilatoren in de opslag. Inbreng van de nevel kan zowel van achter de hoop zijn als in de drukgang, maar vergt bij iedere methode goede monitoring. Bij een slechte verdeling kan er een piek in de concentratie ontstaan wat schade kan veroorzaken aan de aardappelen.

Afhankelijk van de algemene conditie, type bewaring, het aardappelras en de bewaartemperatuur worden vervolgbehandelingen ingezet. Het is belangrijk om aardappelen geregeld te controleren op kiemen.
We zijn er in geslaagd diverse vernevelaars te ontwikkelen die geschikt zijn voor kiemremming. Ze verschillen in capaciteit, grootte en automatseringsgraad. Dit maakt dat er voor elk type aardappel opslag, heel klein of heel groot een fogger een goeie en betaalbare oplossing is.
Maar ze blinken allemaal uit in eenvoudige bediening, robuust ontwerp, veiligheid en hebben zich in middels al bij veel aardappel telers bewezen.

 

Kiemremmingsmiddelen

Argos
Argos is een product op basis van sinaasappelolie, de werkzame stof heeft een natuurlijke oorsprong. De kiemen worden afgebrand. Bij toepassing is het belangrijk dat de aardappelen droog zijn, bij condens kunnen namelijk brandplekken ontstaan.
Wachttijd dat de ruimte afgesloten moet blijven na toediening: 48 uur
(bron: www.upl-ltd.com/nl/product-details/argos)

1,4 Sight
1,4 Sight is een kiemrustverlenger op basis van een aardappel eigen stof. (dimethylnafthaleen) Start op tijd met toedienen van 1,4 Sight, voor een langdurige werking. Een verhoogde dosering van 1,4 Sight geeft een curatieve werking maar dat gaat gepaard met kortere intervallen. Het is van belang om na toepassing minimaal te ventileren met buitenlucht om de concentratie in de bewaarruimte zo hoog mogelijk te houden.
Wachttijd dat de ruimte afgesloten moet blijven na toediening: 72 uur
(bron: www.agro.basf.nl/nl/)

Biox-M
Biox-M is een muntolie en heeft net als Argos een afbrandende werking op de kiemen. Ook heeft Biox-M een goede werking op slakken en is het effectief in kleine ruimten.
Wachttijd dat de ruimte afgesloten moet blijven na toediening: 48 uur
(bron: www.certiseurope.nl/)

Copyright Veugen Technology B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media