Maandag 20 mei (Pinksteren) zijn wij GESLOTEN!

Aardappelbewaring

De vernevelaars van Veugen Technology BV zijn in te zetten voor het optimaal bewaren van alle soorten aardappelen; voor bewaarloodsen (klein/groot), voor pootgoed of voor consumptie aardappelen. De methode om aardappels beter te bewaren wordt ook wel aardappels gassen genoemd.

Onderstaande vernevelapparatuur bevelen wij u aan voor aardappelbewaring:
Halofog P9
Powerfogger P60
Synofog – Plaats 48 MKB Innovatieprijs 2017
Potatofog

Potatofogger

Welke vernevelaar is het meest geschikt voor mijn bedrijfssituatie?

Welke vernevelaar het beste bij uw situatie past is afhankelijk van een aantal factoren. Op diverse gebieden onderscheid de vernevelapparatuur zich van elkaar. Wij voorzien u graag in een advies voor de juiste apparatuur en werkwijze. Onderstaand een beknopte uitleg.

Elektrisch, thermisch of thermisch-elektrisch

De keuze tussen een elektrische vernevelaar of een thermische vernevelaar betekent een keuze op twee vlakken.
– Als eerste een keuze voor het type kiemremmer; op water- of oliebasis. Thermische foggers vernevelen het beste kiemremmers op oliebasis. Een elektrische fogger vernevelt het beste kiemremmers op waterbasis.
– De tweede keuze bepaald de aansturing van het apparaat; elektrisch of op brandstof.
Daar waar een thermische fogger gevuld moet worden met een brandstof kan een elektrische fogger simpelweg in een stopcontact worden gestoken.

 

Vernevelingsinterval en automatisering

De Synofog kan een grote capaciteit aan en kan tijdens een werkdag een loods volledig foggen. De Halofog P9 beschikt ook over enorme capaciteit en is uit te breiden zolang de persluchtcapaciteit voldoende toereikend is. Door de grote capaciteit kan er een langere periode tussen de behandelingen inzitten. De Powerfogger P60 beschikt dan weer over een volledig geautomatiseerd vernevelprogramma en maakt gebruik van de interne ventilatie (van de bewaarloods) om de kiemremmers optimaal te verspreiden. De Potatofogger heeft een kleinere capaciteit dan de bovenstaande modellen maar is wel makkelijk te automatiseren. Hierdoor is het eenvoudig om wekelijks een kleinere behandeling uit te voeren. En worden er minder grote hoeveelheden kiemremmer in één keer gebruikt.

kleine druppels

De druppelgrootte is een eigenschap van vernevelapparatuur welke uitermate belangrijk en ook onbegrepen is. De grootte van een druppel, die wordt gemeten in de doorsnede in micrometer (micron), bepaalt voor een groot deel hoe goed de verdeling en doordringing van de nevel is.

Een kleinere druppel is een lichte druppel en hierdoor eenvoudiger te verplaatsbaar in de luchtstroming. De druppelgrootte is een gemiddelde waarde. Dit betekent dat de helft van de druppels groter is dan de gemiddelde waarde en de andere helft kleiner is dan de gemiddelde.
Deze waarde zegt niets over de spreiding. Bij aardappelbewaring is druppelgrootte belangrijk. Het geringe aantal milliliter per ton dat verneveld mag worden, vraagt om een optimale verdeling met een zo klein mogelijke druppel die zo min mogelijk neerslag geeft. Zowel onze eigen meetapparatuur als metingen door onafhankelijke instituten laten zien dat onze foggers goed scoren op het gebied van minieme druppels.

De druppelgrootte per fogger is:
Synofog: 1 micron.
Potatofog: 5 – 10 micron.
Halofog P9: 16 micron
Powerfogger P60: 19 micron

 

Droplet Size Measurement Synofog1H 14Sight

Bovenstaande afbeelding: druppelgroottemeting met de Synofog 1H en de kiemremmer 1,4 Sight.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Meer weten?
Bekijk hier onze fogging & hygiene catalogus voor aardappelbewaring.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Heeft u advies nodig over de aardappelbewaring of over kiemremming?

Of heeft u vragen over welke verneveltechniek of werkwijze in uw situatie het beste resultaat op zal leveren?
Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Copyright Veugen Technology B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media