Maandag 20 mei (Pinksteren) zijn wij GESLOTEN!

Speciaal maatwerk: Patiosprayer

Veel van onze orders zijn, voor een groot of klein gedeelte, maatwerk. Dit is een van onze grootste krachten: we kunnen een oplossing vinden voor elk probleem.

De casus

Het patio systeem is door Vencomatic ontwikkeld als een pluimveesysteem voor vleeskuikens. De basis van dit systeem bestaat uit een aantal verdiepingen met hokken die 100 meter lang zijn, maar slechts een halve meter hoog. De eieren worden in de hokken gebracht via platforms op rails. De eieren komen op deze platformen uit, en na een tijdje duikelen de onderzoekende kuikens over de rand van de platformen op een zacht bedje van strooisel. Hierdoor beleven de kuikens een stressloze start, waarbij de tumult van het transport van broederij naar vleeskuikenstal wordt voorkomen.

Dit systeem heeft slechts een probleem, en dat is dat vaccinatie erg bemoeilijkt wordt. De kuikens zijn onbereikbaar voor traditionele spraymethoden wanneer ze zich voortbewegen in de lange en lage hokken.

Dit is waarom we, samen met Vencomatic, de Patiosprayer hebben ontwikkeld. Deze sprayer robot is uitgerust met speciale spuitkoppen die een extra breed en uniform spraybeeld geven. De sprayer robot wordt in het hok geschoven en vastgemaakt aan de railing. Met een druk op de knop begint de Patiosprayer te bewegen over de railing, en vaccineert het hele hok van start tot eind. Op het eind stopt de Patiosprayer vanzelf. Deze wordt opgehaald en het process wordt herhaald op de andere verdiepingen.

Deze casus laat zien dat wat ook de ruimte of het doel is, er is altijd een oplossing. Bent u op zoek naar een maatwerkoplossing voor een probleem binnen uw bedrijf? Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

 

Copyright Veugen Technology B.V. - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Bonsai media